пятница, 31 марта 2017 г.

Дріжджова плетінка з повидлом та горіхами



 Дуже приємне в роботі еластичне дріжджове тісто, яке може бути основою іншої випічки, напр. пиріжків з начинкою.

  Повидло для завиванця повинно бути дуже густим, можливо ним навіть буде важко змащувати тісто та  інакше рідке варення витече під час випічки та пригоратиме. Якщо не впевнені що завиванець втримає форму, можна перекласти його до прямокутної форми для кексів, змащеної маслом та присипаної борошном або сухарями.
  Свій завиванець я пекла з домашнім сливовим повидлом, горіхами та додала трошки кориці, ви ж можете поекспериментувати з начинками.

*приготування: 20 хв+виростання тіста

  • 250 гр (1.5 скл) борошна
  • 125 мл (1/2 скл) теплого молока
  • 15 гр свіжих дріжджів
  • 1 яйце
  • 50 гр вершкового масла
  • 50 гр  (4 ст.л.)цукру
додатково: 
  • 1/2 скл густого повидла
  • 1/2 скл посічених горіхів

  1. Борошно просіяти до миски, зробити заглиблення, всипати покришені дріжджі, залити теплим молоком, посипати цукром. Залишити при кімнатній температурі, щоб дріжджі активувалися.
  2. Додати решту складників, вимішати дерев'яною ложкою (руками або міксером), наприкінці  додати розтоплене та охолоджене вершкове масло, замісити тісто. 
  3. Тісто прикрити чистим бавовняним рушничком та залишити в теплому місці до подвоєння об'єму на 1-1.5 год.
  4. Духовку розігріти до 180°C.
  5. Тісто перекласти на присипану борошном стільницю, обмяти, розкачати на прямокутник ~20×30 см, змастити рівномірно повидлом та посипати горіхами. 
  6. Тісто скрути в рулет, розрізати його вздовж та переплести половинки між собою.
  7. Перекласти на дечко та залишити до виростання на 30-40 хв.
  8. Випікати в розігрітій духовці близько 25 хв.
  9. Після випічці залишити на решітці для охолодження.




Комментариев нет:

Отправить комментарий