пятница, 31 марта 2017 г.

Дріжджові булочки з кардамоном та апельсиновою цедрою



на 16 шт:
*приготування: 30 хв+час на виростання тіста
*випікання: близько 20 хв
  Аромати апельсинової цедри, дріжджів та вершкового масла, запах тіста під час замішування нагадує запах великоднього тіста для паски. Хоча це тут не найважливіше. Як і в більшості моїх рецептів це тісто досить рідке. Не піддавайтеся спокусі підсипати більше борошна, адже чим легше тісто тим невагоміша випічка. 
  Я спекла булочки в паперових папільотках  для кексів, але можна більш традиційно перекласти сформовані булочки на деко для випічки, залишаючи між ними 3-4 см.
 Саме в собі тісто не надто солодке, тому я приготувала солодку цукрову глазур якою увінчала випечені булочки. Така глазур це ніщо інше як цукрова пудра вимішана з водою, воду можна замінити лимонним або апельсиновим соком. За консистенцією глазур не повинна бути надто рідкою щоб не спливати, але і не надто густою щоб з легкістю покривати булочки. Додавайте рідину по краплинці до бажаної консистенції, в разі необхідності можна досипати цукрової пудри.
  • ~400 гр (2.5 скл) борошна*
  • 7 гр (1 ч.л.) сухих дріжджів
  • 50 гр (3 ст.л.) цукру
  • 1/4 скл теплого молока
  • 3 яйця
  • 110 гр м'якого вершкового масла
  • 1 ч.л. меленого кардамону
  • цедра 1 апельсина
  • 1 ч.л. солі
  • додатково: 1/2 скл сливового повидла
  • мигдальні пластівці
*всі складники кімнатної температури

  1. Борошно просіяти до миски, вимішати з дріжджами, теплим молоком та цукром.
  2. Додати яйця, вершкове масло, апельсинову цедру, кардамон, сіль, замісити еластичне однорідне тісто.
  3. Тісто прикрити чистим бавовняним рушничком та залишити в теплому місці до подвоєння об'єму на 1-1.5 год.
  4. Духовку розігріти до 180°C.
  5. Тісто перекласти на присипану борошном стільницю, обмяти. Від тіста відривати невеликі порції, начинити джемом, защіпнути краї та перекласти у паперові папільотки швом донизу.
  6. Залишити при кімнатній температурі до подвоєння об'єму (близько 30 хв), змастити молоком, посипати мигдальними пластівцями.
  7. Випікати близько 20 хв  до румяного кольору. Перекласти на решітку для охолодження.
  8. Випечені булочки за бажанням змастити цукрової глазур'ю.
для цукрової глазурі:
  • 1/2 склцукрової пудри
  • 2 ст.л. води
Вимішати цукрову пудру з водою до однорідності, змастити булочки. 



Комментариев нет:

Отправить комментарий