Так выглядит на сегодняшний день моя подготовка к новогодним и рождественским праздникам:
Английский фруктовый кекс
Творожный штоллен
Польский медовик на зрелом тесте
Все эти рецепты объединяет то, что готовятся они заварее, а потом отправляются на "выдержку". Так что к Новогодним праздникам у вас будет полный стол разнообразной, ароматной, изумительной выпечки!!!
Начнем с последнего.
Это самый вкусный медовик, который мне довелось пробовать. Настоящий, ароматный!
Дебют по выпечке был в прошлом месяце и настолько этот медовик удачный, гармоничный, вкусный, что тут же была сделана вторая партия теста и поставлена на выдержку.
И выдерживаю я его 4 недели!
рецепт нашла тут
Надо сказать, что это нервый рецепт, который я нашла для себя в блоге Даны.
В прошлом году были Рождественские звезды
мін. за тиждень (оптимально 5-6 тижнів):
- 250 гр меду
- 120 гр цукру
- 125 гр вершкового масла
- 60 мл молока
- 40 гр суміші прянощів
- 500 гр пшеничного борошна
- 2 яйця
- 1 ч.л. солі
- 2 ч.л. соди
- В невеликій каструльці підігріти цукор, мед, вершкове масло, сіль та молоко, довести суміш до кипіння. Наприкінці додати суміш прянощів, ретельно вимішати. Охолодити до кімнатної температури.
- Вимішати суміш з просіяним борошном та яйцями. Соду погасити оцтом, додати до тіста. Ще раз ретельно вимішати. Залишити тісто в холодному місці мін. на 2 тижні для дозрівання.
- Тісто досить рідке, але його консистенція змінюватиметься. Перед випіканням ми зможемо його спокійно розкачати.
за 5-7 днів до свят (або планованої подачі):
- близько 1 л сливового, малинового або абрикосового варення
- 200 гр шоколаду
- 100 гр вершкового масла (або вершків)
- для прикраси: чорнослив, палички кориці, горіхи, тертий шоколад і ін.
- Розділити тісто на три частини. Духовку розігріти до 170 °С.
- Дно прямокутної форми для випічки (в мене 25х35 см) вистелити папером для запікання.
- Розкачати одну частину тіста товщиною близько 0.5 см. Обережно перекласти до форми. Вирівняти краї.
- Випікати 12-15 хв. Не перетримайте тіста, щоб коржі не надто висохли.
- Теж саме повторити з рештою тіста.
- Коржі охолодити. На дерев'яну дощечку або піднос викласти перший корж. Змастити варенням, накрити другим коржем, викласти решту варення і накрити третім.
- Перенести медівник в холодне місце (холодильник, літня кухня, кладовка), прикрити зверху папером, ще однією дощечкою та покласти незначний тягар. Це допоможе вирівняти поверхню медівника, надати йому правильної форми та рівномірно розподілити варення.
- За 1-2 дні до подачі медівник розрізати повперек на три рівні частини, кожну з яких полити розтопленим шоколадом.
- Для цього на водяній бані, постійно помішуючи, розтопити масло та шоколад. Зняти з вогню. Коли суміш трошки охолоне, за допомогою кондитерської лопатки нанести помадку на боки та верх медівника.
Комментариев нет:
Отправить комментарий